<<EEG Characteristics of Adolescents Raised in Institutional Environments and Their Relation to Psychopathological Symptoms>> - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Οι περισσότεροι θεωρούμε πως τα παιδία που έχουν ανατραφεί από ιδρύματα ή από ανάδοχες οικογένειες παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα και αποτελούν κίνδυνο για την αρμονία της κοινωνίας μας. Στην πραγματικότητα , αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα αυτό το κείμενο . Θεώρησα πως οι γνώσει μας σε αυτά τα θέματα είναι ελλιπείς , βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και εν τέλει καταλήγουμε να χαρακτηρίζουμε αβάσιμα μια μεγάλη, δυστυχώς , ομάδα ανθρώπων. Η εργασία αυτή , που είναι βασισμένη σε έρευνες , έρχεται να δώσει στοιχεία που θα διαφωτίσουν σχετικά με το ζήτημα . Όλοι οι έφηβοι , είτε μεγαλωμένοι σε ιδρύματα είτε με τις ίδιες τους τις οικογένειες παρουσιάζουν συμπεριφορές που αποκλίνουν από την αρμονία του συστήματος . Η έρευνα μέσω των χαρακτηριστικών των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων δείχνει ακριβώς ποιες περιοχές του εγκεφάλου και ποιες ζώνες έχουν επηρεαστεί από την ανατροφή σε ιδρύματα . Συγκεκριμένα , στους ιδρυματοποιημένους έφηβους είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί κατάθλιψη και μετατραυματικό στρές , χωρίς όμως να σημαίνει ότι αποκλείεται αυτό να συμβεί και σε εφήβους που είναι μεγαλωμένοι από τους γονείς τους . Επίσης , το άγχος του αποχωρισμού , όπως είναι λογικό, είναι αρκετά συχνότερο σε εκείνους που έχουν ήδη βιώσει την απόρριψη και έχουν τραυματιστεί από αυτήν.
Keywords: ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ιδρυματοποίηση , ψυχοπαθολογικός; EEG , Institutionalized, psychopathological