Μοντέλα πρόβλεψης καρκίνου με χρήση γενετικών δεδομένων και τεχνικές μηχανικής μάθησης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Ο καρκίνος των ωοθηκών παρουσιάζεται ως μία από τις πιο ύπουλες μορφές καρκίνου διότι δεν εμφανίζει έγκαιρα συμπτώματα στον ασθενή. Αυτό καθιστά δύσκολο έργο την διάγνωσή του καθώς και την έγκαιρη θεραπεία. Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια εύρεσης συγκεκριμένων μοτίβων, που θα βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών. Τα δεδομένα που μελετώνται προέρχονται από μετρήσεις φασματομετρίας μάζας ορού ( M/Z ), τα οποία επεξεργάζονται και εφαρμόζονται πάνω τους αλγόριθμοι ταξινόμησης. Τα επεξεργασμένα δεδομένα μα δίνουν ένα υποσύνολο 32 χαρακτηριστικών και πάνω σε αυτό το υποσύνολο μετριούνται οι αποδόσεις των αλγορίθμων. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση των επιμέρους αποτελεσμάτων με γραφήματα και πίνακες. Τέλος, με την βοήθεια συγκεντρωτικών πινάκων αλλά και γραφημάτων γίνεται η σύγκριση όλων των αποτελεσμάτων.
Keywords: Μηχανική μάθηση, μοντέλα πρόβλεψης, καρκίνος των ωοθηκών