Ανάπτυξη διαδικτυακής διεπαφής για την αλληλεπίδραση και παρακολούθηση έξυπνης οικίας αυτόνομης διαβίωσης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ερευνώνται και εξετάζονται τα διάφορα μοντέλα εφαρμογών διαδικτυακών διεπαφών για την αλληλεπίδραση και παρακολούθηση έξυπνης οικίας αυτόνομης διαβίωσης, όπως αυτά έχουν αναπτυχθεί και σχεδιαστεί από την ερευνητική αλλά και την εμπορική κοινότητα, στην συνέχεια αναπτύσσεται και εξετάζεται ένα νέο τέτοιο μοντέλο. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής η οποία θα είναι ανεξάρτητη από το περιβάλλον στο οποίο είναι εγκατεστημένη, αλλά και από την αρχιτεκτονική του χώρου στον οποίο χρησιμοποιείται. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε, προκειμένου να ενισχυθεί το μελλοντικό έργο των ερευνητών στο χώρο των έξυπνων σπιτιών, προσφέροντας ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό περιβάλλον ελέγχου και παρακολούθησης των βασικών λειτουργιών που διαπραγματεύεται ένα έξυπνο σπίτι, εξαλείφοντας τον χρόνο, τους πόρους αλλά και την ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις ανάπτυξης κώδικα που θα απαιτούσε η ανάπτυξη μιας νέας εφαρμογής εκ νέου. Η ανάπτυξη της εφαρμογής που διαπραγματεύεται η πτυχιακή, έγινε εφικτή με την βοήθεια των ερευνητών που ανήκουν στο Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία τους καθώς επίσης και τις εγκαταστάσεις τους, όπως την Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωση την οποία διαθέτουν, ήταν εφικτό να γίνει ο έλεγχος της ορθής λειτουργίας της εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον, καθώς επίσης και ο ορθός σχεδιασμός και καθορισμός απαιτήσεων της εφαρμογής.
Keywords: Εξυπνη οικια, εφαρμογη