Έκθεση για την πρακτική άσκηση στο μεταφραστικό γραφείο Ad Verbum στη Θεσσαλονίκη και παρουσίαση και σχολιασμός του Πορτφόλιο. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα έκθεση εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμη της Μετάφρασης» του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να αναφερθεί στην πρακτική άσκηση που πραγματοποίησα σε μεταφραστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και να περιγράψει την εμπειρία αυτή. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στην οποία δίνονται γενικές πληροφορίες για την πρακτική μου άσκηση. Αφού ολοκληρωθεί η εισαγωγή, ακολουθεί η περιγραφή του φορέα και παρουσιάζονται λεπτομέρειες για το περιβάλλον και τις συνθήκες του γραφείου. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη συμμετοχή μου στην παραγωγική διαδικασία ως ασκούμενη καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετώπισα. Οι προκλήσεις αφορούν είτε την υλικοτεχνική δομή του γραφείου είτε μεταφραστικές δυσκολίες που συνάντησα. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών και των προκλήσεων. Έπειτα ακολουθεί μια κριτική αποτίμηση της πρακτικής άσκησης και ορισμένα συμπεράσματα. Τέλος, στον επίλογο γίνεται μια σύνοψη των ιδεών και των απόψεων που εκφράστηκαν στην έκθεση.

As a postgraduate student of the Program “Master of Arts in the Science of Translation” in the department of Foreign Languages, Translation and Interpreting of the Ionian University, I had the opportunity to get an internship in a translation agency. The aim of this essay is to refer to the internship offered to me by a translation agency in the city of Thessaloniki and to describe this whole experience of mine. In the introduction some general information is given regarding the internship program. In addition, the description of the agency is presented and details are provided regarding the office environment and the working conditions. Furthermore, my participation in the translating process as an intern is discussed and the challenges I faced are analyzed. These challenges are related to the technological infrastructure, facilities and equipment of the office as well as the translation difficulties I dealt with. Additionally, I comment on the techniques I used in order to cope with the challenges and difficulties I came across. Moreover, a critical assessment and the conclusions drawn by this whole experience are stated. At the end of this essay, there is a summary of the ideas, views and opinions expressed in the paper.
Translation Internship report and presenatation of the Portfolio.
Keywords: μετάφραση, διπλωματική εργασία, μεταφραστικές δυσκολίες, μεταφραστικά προβλήματα, μεταφραστικό γραφείο, μεταφραστική εταιρεία, προκλήσεις, πορτφόλιο, έκθεση πρακτικής; translation, MA thesis, translation problems, translation difficulties, translation agency, translation company, challenges, portfolio, internship report