Προτεινόμενη μεθοδολογία ανάπτυξης μη-συμβατικών χαρακτήρων στην οπτικοακουστική μυθοπλασία: η περίπτωση των μη-δυαδικών ταυτοτήτων φύλου - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η πτυχιακή «Προτεινόμενη μεθοδολογία ανάπτυξης μη-συμβατικών χαρακτήρων στην οπτικοακουστική μυθοπλασία: η περίπτωση των μη-δυαδικών ταυτοτήτων φύλου» ερευνά το πως υφίσταται το μη-δυαδικό φύλο πολιτισμικά και στον οπτικοακουστικό τομέα. Γίνεται η προσπάθεια πολυεπίπεδης κατανόησης του, με στόχο το σχεδιασμό φανταστικού χαρακτήρα μη-δυαδικής ταυτότητας. Προσεγγίζονται πολιτισμοί που έχουν φύλα εκτός του δυαδικού συστήματος ως κομμάτι της κουλτούρας τους. Μελετώνται, επίσης, τα δικαιώματα των μη-δυαδικών και τρανς ατόμων παγκοσμίως. Αναλύεται ειδησεογραφικό αρχείο με συνεντεύξεις μη-δυαδικών ατόμων και διεξάγονται ατομικές συνεντεύξεις με τον ίδιο σκοπό, την προσέγγιση του φύλου όπως το βλέπει κάθε άτομο προσωπικά. Σχολιάζονται, έπειτα, οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτουν μη-δυαδικού φύλου χαρακτήρες, σχετικά με την εγκυρότητα και ακρίβεια της αναπαράστασης. Τέλος, γίνεται η ανάλυση και ο σχεδιασμός μη-δυαδικού χαρακτήρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, για την υποθετική μεταφορά του λογοτεχνικού έργου I wish you all the best του συγγραφέα Mason Deaver σε οπτικοακουστικό μέσο.

The thesis “Proposed methodology for the development of unconventional characters in audiovisual fiction: the case of non-binary gender identities” researches the way non-binary gender stands culturally and in the audio-visual field. The study attempts to understand the subject in a multilevel way, with the purpose of concept designing a non-binary fictional character. Cultures with genders outside the binary system in their cultures are approached. Then, non-binary and trans rights worldwide are studied. News media material of interviews with non-binary people is examined and original interviews are conducted, in order to understand different individual’s views about their gender. An assessment on audiovisual works that include non-binary characters is done, based on the accuracy the representation is. Finally, the analysis and designing of a specific non-binary fictional protagonist is done, for the hypothetical adaptation of the literary work I wish you all the best from the author Mason Deaver in an audiovisual work.
Proposed methodology for the development of unconventional characters in audiovisual fiction: the case of non-binary gender identities
Keywords: μη-δυαδικό φύλο, μη-δυαδικές ταυτότητες, μη-συμβατικοί χαρακτήρες, οπτικοακουστική μυθοπλασία, οπτικοακουστικά μέσα, πολιτισμός, τέχνες, δικαιώματα, συνεντεύξεις, σχεδιασμός χαρακτήρα, λοατκι+; non-binary gender, non-binary identities, unconventional characters, audiovisual fiction, audiovisual works, culture, arts, rights, interviews, character design, lgbtqi+