Μετάφραση αποσπάσματος από το βιβλίο Language and Politics (συγ. John E. Joseph) - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μετάφραση αποσπάσματος του βιβλίου "Language and Politics". Συγκεκριμένα, το απόσπασμα εντοπίζεται στο έκτο κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο "Rhetoric, propaganda and interpretation". Το πρωτότυπο κείμενο αποτελεί ακαδημαϊκό εγχειρίδιο γλωσσολογίας και πραγματεύεται την σύνδεση μεταξύ γλώσσας, σκέψης και κοινωνικής δομής καθώς και τις πολιτικές προεκτάσεις των ρητορικών στρατηγικών.
Keywords: μετάφραση, γλωσσολογία, ρητορική, φιλοσοφία της γλώσσας, προπαγάνδα, γλωσσική δημιουργικότητα