Υποτιτλισμός της ταινίας μικρού μήκους «Και εγώ για μένα» - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στη παρούσα εργασία εξετάζονται τα χαρακτηριστικά και οι δυσκολίες της οπτικοακουστικής μετάφρασης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μεταφραστεί το χιούμορ από έναν πολιτισμό σε έναν άλλον. Το θέμα περιλαμβάνει τον διαγλωσσικό υποτιτλισμό της ταινίας μικρού μήκους «Και εγώ για μένα».

This paper examines the features and difficulties of audiovisual translation, as well as how humor can be translated from one culture to another. The theme includes the interlingual subtitling of the short film “And I for me.”
Keywords: Υποτιτλισμός, οπτικοακουστική μετάφραση, διαγλωσσική μετάφραση, χιούμορ; Subtitlism, audiovisual translation, interlingual translation, humor