Αξιοποίηση γεωαναφορών ιχνηλάτησης σκαφών για την αυτοματοποιημένη αναγνώριση και οριοθέτηση λιμένων και ελεύθερων αγκυροβολίων με εφαρμογή τεχνικών μηχανικής μάθησης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Την τελευταία δεκαετία, το αυτόματο σύστημα αναγνωρίσεως έχει γίνει σημαντική πηγή πληροφορίας για την δημιουργία στατιστικών δεδομένων και την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων στον τομέα της ναυτιλίας. Ένα από τα προβλήματα του τομέα σήμερα, είναι ο ακριβής ορισμός των συνεχώς μεταβαλλόμενων ορίων των λιμανιών για την παρακολούθηση των πλοίων και των κινήσεων τους. Στην συγκεκριμένη εργασία, συγκρίνουμε διαφορετικούς αλγόριθμους ανάλυσης συστάδων και τα αποτελέσματα που έχουν για τον βέλτιστο εντοπισμό λιμένων και την οριοθέτηση τους με την χρήση των δεδομένων του αυτόματου συστήματος αναγνωρίσεως. Ο αλγόριθμος μας εντοπίζει και οριοθετεί με επιτυχία όλα τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας καθώς και περισσότερα από τα μισά μικρότερα λιμάνια.
Exploiting vessels automatic identification system geolocated tracks for smart identification and demarcation of ports and anchorages based on machine learning techniques
Keywords: Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης, Μηχανική Μάθηση, Ανάλυση Συστάδων, Ναυτιλία; Automatic Identification System, Machine Learning, Clustering, Shipping