ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα ερευνητική εργασία έχει ως κεντρικό της θέμα την ελληνική βιβλιογραφική παραγωγή για τη θεωρία της διερμηνείας. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση βασικών θεματικών που αφορούν στον κλάδο της διερμηνείας, βασισμένων σε ξένες πηγές. Με αφορμή αυτό το υλικό, θα γίνει αναφορά και σε αντίστοιχες ελληνικές πηγές που πραγματεύονται και αναλύουν το αντικείμενο της διερμηνείας. Ολοκληρώνοντας, θα υπάρξει σύγκριση των ξένων πηγών με την ελληνική βιβλιογραφία και θα γίνει παρουσίαση των τελικών συμπερασμάτων.

The main topic of the present research paper is the Greek Interpreting Studies Literature. More specifically, the main aspects of interpreting as a profession will be presented based on foreign sources. Given these information, Greek sources regarding interpreting studies and the profession will be also analyzed in this paper. Finally, there will be a comparison between the foreign and Greek sources and the writer will mention the conclusions as well.
RESEARCH PAPERS ON GREEK INTERPRETING STUDIES LITERATURE
Keywords: ΕΙΔΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ; INTERPRETING MODES, INTERPRETING SETTINGS, BIBLIOGRAPHY, ETHICS