Παράγραφος 218: Μία μακροχρόνια συζήτηση περί των δικαιωμάτων της γυναίκας στο σώμα της. Μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά και σχολιασμός. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η εργασία αποτελείται από τη μετάφραση και τον σχολιασμό τριών ομιλιών πολιτικών προσώπων του SPD, CDU και FDP κατά την 96η Συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1974. Οι ομιλίες αποτελούν μέρος της συζήτησης σχετικά με την αναθεώρηση της παραγράφου 218 που αφορά την άμβλωση, ένα εξαιρετικά σημαντικό κι αμφιλεγόμενο θέμα μέχρι και σήμερα, και επιλέχθηκαν για να μελετηθεί η στάση και ο τρόπος έκφρασης των τριών κυρίαρχων κομμάτων της τότε γερμανικής πολιτικής σκηνής.

The paper consists of the translation and commentary of three speeches by political figures of the SPD, CDU and FDP during the 96th Session of the German Parliament (Bundestag), which took place on April 26th 1974. The speeches are part of the debate on the revision of paragraph 218 regarding abortion, an extremely important and controversial issue to this day, and were chosen to study the attitude and way of expression of the three dominant parties on the German political scene at the time.
Paragraph 218, German Criminal Code: A long-standing debate on women's rights to their bodies. German to Greek Translation and Commentary
Keywords: μετάφραση, άμβλωση, πολιτικός λόγος, συζήτηση, νόμος, παράγραφος 218; translation, abortion, political speech, debate, law, paragraph 218