Μετάφραση αποσπάσματος από την έκθεση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών: «Ανθρωπιστική στρατηγική της Γαλλικής Δημοκρατίας 2018-2022» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Αντιμέτωπη με τον πολλαπλασιασμό των κρίσεων, την αυξημένη διάρκειά τους και την πιο σύνθετη φύση τους, η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την ανάγκη, η Γαλλία επιθυμεί να σηματοδοτήσει ένα νέο στάδιο στη δέσμευσή της στην ανθρωπιστική βοήθεια, υιοθετώντας μια νέα ανθρωπιστική στρατηγική για τα έτη 2018-2022. Η παρούσα πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει τη μετάφραση αποσπάσματος του εν λόγω κειμένου, καθώς και τον σχολιασμό της συνολικής μεταφραστικής διαδικασίας.
Translation of an excerpt from the report of the French Ministry of Foreign Affairs: “Humanitarian strategy of the French Republic 2018-2022”
Keywords: μετάφραση, γαλλική διπλωματία, εξωτερική πολιτική, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο; translation, French diplomacy, foreign policy, international humanitarian law