Η σημασία του Ψηφιακού Μάρκετινγκ στην ανάπτυξη/βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών στις Ξενοδοχειακές μονάδες - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς ενσωματώνει σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες που επεκτείνουν την παραδοσιακή προσέγγιση του μάρκετινγκ. Μέσω ψηφιακών καναλιών, οι ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό, ξεπερνώντας γεωγραφικούς περιορισμούς. Τα κύρια εργαλεία περιλαμβάνουν email marketing, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις φορητές συσκευές και τις μηχανές αναζήτησης. Η έρευνα εξετάζει τη γνώση και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων από ξενοδόχους και εργαζόμενους σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, μέσα από ημιδομημένες συνεντεύξεις. Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τη σημασία των εργαλείων αυτών στην ανάπτυξη της επιχείρησης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες. Τα ψηφιακά εργαλεία βελτιώνουν την αλληλεπίδραση με το πελατειακό κοινό, την ανάλυση απόδοσης και την προώθηση της ξενοδοχειακής μάρκας. Αναγνωρίζεται επίσης η σημασία της συνδυαστικής χρήσης παραδοσιακού και ψηφιακού μάρκετινγκ για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Οι ξενοδόχοι προτείνουν τη συνεργασία με influencers και τη χρήση τοπικών συνεργατών ως στρατηγικές για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Συνολικά, το ψηφιακό μάρκετινγκ παρέχει ευελιξία, εξατομίκευση υπηρεσιών και συμβάλλει στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, καθιστώντας το αναπόσπαστο εργαλείο για την επιχειρηματική επιτυχία στον ξενοδοχειακό κλάδο.
The importance of Digital Marketing in growth/improvement of the business processes in the Hotel units
Keywords: Η σημασία του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, στην ανάπτυξη/βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών, στις Ξενοδοχειακές μονάδες; The importance of Digital Marketing, in growth/improvement of the business processes, in the Hotel units