Όταν τα Τραγούδια Περνούν τα όρια των Γλωσσών: Μετάφραση του άρθρου "When Songs Cross Language Borders" του Peter Low και Σχολιασμός - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το αντικείμενο της μετάφρασης είναι το άρθρο του Peter Low με τίτλο When Songs Cross Language Borders, το οποίο δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Translator. Στο άρθρο αυτό γίνεται λόγος για τη διαδικασία της μετάφρασης των τραγουδιών και τα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν από αυτή, καθώς στη μουσική βιομηχανία συνυπάρχουν πολλοί τομείς οι οποίοι έχουν λόγο στη διανομή των τραγουδιών στο κοινό. Ο Peter Low κάνει λεπτομερή και εμπεριστατωμένη αναφορά σε αυτά τα ζητήματα, δίνοντας εκτενή παραδείγματα και επιτυγχάνοντας να κρατήσει σχεδόν ουδέτερη στάση απέναντι στις όποιες απόψεις παραθέτει.
Keywords: Μετάφραση, τραγούδια, Jaques Brel, προσαρμογή, συγγραφή εκ νέου, ψευδο-μετάφραση, ιδιοποίηση; (από το πρωτότυπο κείμενο) Translation, Songs, Jaques Brel, Adaptation, Rewriting, Pseudo-translation, Appropriation