Incubus - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η Πτυχιακή Εργασία ξεκινάει με την έρευνα επάνω στο βασικό θέμα των έργων το οποίο είναι τα όνειρα. Ξεκινόντας από την Φιλοσοφία η οποία αφορά τα όνειρα από την αρχαιότητα, πέρνοντας παραδείγματα από Φιλοσόφους της Αρχαίας Ελλάδας, πέρνοντας για παράδειγμα το «Περι Ενυπνίων» του Αριστοτέλη και αναλύεται η πρώιμη προσπάθεια των ανθρώπων να περιγράψουν και να εξηγήσουν τη δημιουργία και την φύση των ονείρων. Στη συνέχεια ακολουθεί η έρευνα η οποία έγινε για τα όνειρα και τη σύνδεση τους με της θρησκείες από διάφορους λάους όπως οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ασιάτες. Τέλος γίνεται αναφορά στην επιστημονική ανάλυση των ονείρων με παραδείγματα από την ψυχιατρική και τις αναφορές του Φρόυντ. Στο δεύτερο σκέλος της Πτυχιακής Εργασίας γίνεται αναφορά στην Τέχνη και τα Όνειρα. Τόσο για την επικόνηση τους σε αυτή όσο και για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην δημιουργία καινούριων τεχνοτροπίων και κινημάτων. Γίνεται μία ιστορική αναφορά με έργα και καλλιτέχνες οι οποίοι προσπάθησαν να απεικονίσουν ένα ονειρικό περιβάλλον / ονειρική σκηνή και αναλύονται τα μέσα και οι τεχνικές με τις οποίες το επιτυγχάνουν. Στο τρίτο κομμάτι αναλύεται το δεύτερο βασικό σκέλος της Πτυχικακής Εργασίας το οποίο είναι το Κολλάζ. Γίνεται μία θεωριτική και ιστορική έρευνα όσο αναφορά την τεχνική του Κολλάζ στην Τέχνη παίρνοντας πάλι παραδείγματα σε ιστορική σειρά από γνωστούς καλλιτέχνες που εφάρμοσες την τεχνική του Κολλάζ στα έργα τους, καταλύγοντας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με το Digital Collage. Στο τελευταίο σκέλος της Πτυχιακής Εργασίας γίνεται λεπτομερής ανάνλυση για το πως από την έρευνα όλων όσον προαφέρθηκαν έγινε οι ολοκήρωση της συλλογής Κολλάζ που περιέχει τα έργα τα οποία αφορούν τα όνειρα.

The aim of this Thesis is the creation and completion of a digital collage collection as well as the writing of a text that refers to its theoretical documentation. The theoretical part begins with the study on the main theme of the works which is dreams where analysis is made in areas such as religion, science and psychology. Then it goes on to research both the attribution of dreams to works of art and the importance and impact they have had on the arts historically. Then there is a historical review of the art of collage, artists and works from the first appearance of this method until today in the digital era with digital collage. Finally, there is a detailed analysis of the steps followed based on the theoretical research in order to complete the collection of digital collage works.
Keywords: Ψηφιακό Κολλάζ; Digital Collage