Το σχήμα μεταδεδομένων Spectrum - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Βασικό αντικείμενο, αυτής της εργασίας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της είναι το πρότυπο μουσειακών μεταδεδομένων Spectrum. Στόχος είναι να γίνει κατανοητό πόσο αναγκαία είναι η χρήση των μεταδεδομένων στο χώρο των μουσείων και ταυτόχρονα πόσο εύκολη είναι αυτή η χρήση. Τα μουσειακά μεταδεδομένα δημιουργούν ένα χρηστικό περιβάλλον εργασίας. Αρχικά θα γίνει εισαγωγή γενικά στα μεταδεδομένα και στην συνέχεια ειδικά στα μουσειακά μεταδεδομένα με επίκεντρο το συγκεκριμένο πρότυπο. Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή των 9 υποχρεωτικών διαδικασιών και των 12 προαιρετικών διαδικασιών του προτύπου. Η επόμενη ενότητα αφορά τα συμπεράσματα που βγήκαν κατά την έρευνα και την συγγραφή αυτής της πτυχιακής εργασίας. Τελευταίο κομμάτι αυτής της εργασίας η περιγραφή του πίνακα Mona Lisa του Leonardo da Vinci, με βάσει το πρότυπο Spectrum. Κανονικά για την περιγραφή θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κάποια από τα προτεινόμενα λογισμικά που θα γίνει αναφορά αργότερα αλλά καθώς είναι διαθέσιμα μόνο κατόπιν αγοράς η περιγραφή πραγματοποιήθηκε σε έγγραφο word.
Keywords: μεταδεδομένα, μουσειακά μεταδεδομένα, Spectrum; metadata, museum metadata, Spectrum