Μετάφραση αποσπάσματος: Comics as History, Comics as Literature Roles of the Comic Book in Scholarship, Society, and Entertainment (2014) της Annessa Ann Babic - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Θέμα της εργασίας είναι η μετάφραση και ο σχολιασμός κεφαλαίου του βιβλίου της Δρ. Annessa Ann Babic, Comics as History, Comics as Literature Roles of the Comic Book in Scholarship, Society, and Entertainment (2014). Πιο συγκεκριμένα, παραθέτονται το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα, το μετάφρασμα και ο σχολιασμός στα ελληνικά του 9ου κεφαλαίου, ‘Super Gay: Depictions of Homosexuality in Mainstream Superhero Comics’. Το εν λόγω κεφάλαιο αποτελεί μια μελέτη της Δρ. Kara Kvaran, του Πανεπιστημίου του Akron, Ohio και διερευνά την ιστορία των κόμικς της νεότερης εποχής στην Αμερική, σε συνδυασμό με την απεικόνιση της σεξουαλικότητας των υπερηρώων από την απαρχή τους έως το σήμερα. Αποτελεί μια ενδελεχή έρευνα πάνω σε ένα ‘ευαίσθητο’ θέμα που δε λαμβάνεται συχνά υπόψη και χρήζει μεγαλύτερης κοινωνικοπολιτικής προσέγγισης καθώς οι συνθήκες έχουν επιτρέψει τη διάδοση πληροφοριών με ευκολία ώστε η κοινή γνώμη να μην το αντιμετωπίζει πια ως ταμπού.
Keywords: πτυχιακή εργασία, μετάφραση, λογοτεχνική μετάφραση, μεταφραστική διαδικασία, κόμικς, αμερικανική ιστορία, ΛΟΑΤΚΙ+