Τερψιχόρη : (Βίντεο Χορού) Μία Συνθετική προσέγγιση για τις Παραστατικές Τέχνες - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η συγκεκριμένη εργασία εξειδικεύεται στην τέχνη του Video Dance, καλλιτεχνικό είδος που παρουσιάστηκε στα τέλη του 20ου αιώνα και αναπτύσσεται ακόμη ως τις μέρες μας. Ξεκινάει με μια σύντομη αναφορά στο φαινόμενο του χορού, το οποίο είναι και το βασικό δομικό στοιχείο του συγκεκριμένου είδους τέχνης, αναλύοντας εν συνεχεία τις δυνατότητες της έκφρασης και τη σχέση αλληλεπίδρασης που υπάρχει με τον άνθρωπο και την κοινωνία καθώς αυτή εξελίσσεται. Σχολιάζεται επίσης η σχέση, καθώς και η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη χορευτική δημιουργία αλλά και η αλλαγή στην χρήση του χορού εν γένει στις μέρες μας, σε σύγκριση με το παρελθόν. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η "Τερψιχόρη", έργο που βασίστηκε σε αυτοσχεδιαστική μουσική, (αποτυπωμένη σε παρτιτούρα παρ' όλα αυτά), εκ' των υστέρων όμως. Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο είναι μία "no concept" σκέψη, αφού η ελευθερία σ' αυτό το πεδίο, τόσο για τον συνθέτη όσο και για την χορογράφο, λειτούργησε χωρίς τους περιορισμούς της οιασδήποτε φόρμας και συγκεκριμμένης ιδέας, με μόνο οδηγό την καθαρή καλλιτεχνική δημιουργία. Η "ταινία χορού" Τερψιχόρη, είναι μία πειραματική προσέγγιση για τις παραστατικές τέχνες, η οποία είναι βασισμένη στη δομή μιας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης, γραμμένη ειδικά για τον λόγο αυτό. Χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Ξεκινάει αργά και νωχελικά αλλά καθώς η μουσική εξελίσσεται και εισχωρεί σε ολοένα και πιο σκοτεινά μονοπάτια, συμβαδίζει μαζί της και η χορογραφία, ακολουθώντας τη μουσική υφή και επιβεβαιώνοντας έτσι την όλη ιδέα. Βέβαια, αυτό που έρχεται στη συνέχεια είναι απρόσμενο. Το έργο κλείνει όπως είχε αρχίσει, ήσυχα και ειρηνικά, σαν ένα μωρό που κοιμάται στην κούνια του, η, σαν το τέλος και την εξαΰλωση της ύπαρξής μας.

Video dance "Terpsichore" is an experimental activity that is based upon the structure of original music composition, especially for that reason, and it is divided into four parts. It begins indolently and slowly, but as the music goes on and on increasingly in darker paths, the performance follows faithfully, confirming the whole idea. Of course, what comes next is surprising and bright. The project is closing as it had started, quietly and peacefully, like a sleeping baby in its cradle, or, as the end and the disembodiment of our existence.
Terpsichore (Video Dance) A Synthetic approach to the Performing Arts
Keywords: Τερψιχόρη, Βίντεο Χορού, Σύνθεση, Παραστατικές Τέχνες; Terpsichore, Video Dance, Composition, Performing Arts