Η υποδοχή της κλασικής παράδοσης στα έργα του Μιχαήλ Αγγέλου: Μια κριτική προσέγγιση - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, η οποία τιτλοφορεί ως Η υποδοχή της κλασικής παράδοσης στα έργα του Μιχαήλ Αγγέλου: μια κριτική προσέγγιση, συνιστά μια εργασία θεωρητικού περιεχομένου, η οποία έχει τέσσερις (4) σε αριθμό, κύριους στόχους. Ο πρώτος στόχος της εργασίας είναι να παρουσιαστεί ένα σύντομο βιογραφικό πλαίσιο που αφορά το μελετώμενο καλλιτέχνη και τα έργα του, ενώ, ο δεύτερος στόχος της εργασίας είναι να εξεταστεί το πλαίσιο της αρχαιολατρίας κατά την εποχή της Αναγέννησης. Ο τρίτος στόχος της εργασίας, είναι να εξεταστεί με κριτικό τρόπο η πληθώρα επιλεγμένων έργων του Μιχαήλ Αγγέλου που διέπονται από κλασικό υπόβαθρο, με εκτεταμένες αναφορές στον τρόπο με τον οποίο η κλασική παράδοση ενσάρκωσε τα έργα του μελετώμενου, αυτού, καλλιτέχνη. Ο τέταρτος και τελευταίος στόχος της εργασίας είναι να παρουσιαστούν ορισμένες επιπρόσθετες επιρροές και στιλιστικές επιδράσεις στα έργα αυτά. Σημειώνεται ότι για να εκπληρωθούν οι στόχοι αυτοί, η εργασία δομήθηκε σε τέσσερα ξεχωριστά κεφάλαια, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί και εκπληρώνει κάθε έναν από τους στόχους της εργασίας. Επίσης, για την εκπλήρωση των στόχων αυτών, χρησιμοποιήθηκε ένα σύνολο ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας, σε συνδυασμό με τη μελέτη επιλεγμένων έργων του Μιχαήλ Αγγέλου
Keywords: Μιχαήλ Άγγελος, Αναγέννηση, κλασική παράδοση, Μικελάντζελο, Αφροδίτη & Έρως, Κενταυρομαχία