Έκθεση Αποτίμησης Πρακτικής Άσκησης στην εταιρεία ORCO S.A. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στην ακόλουθη έκθεση πρακτικής θα παρουσιαστεί η εμπειρία μου ως ασκούμενη στην μεταφραστική εταιρεία ORCO S.A. Θα γίνει περιγραφή του φορέα αλλά και της διαδικασίας της πρακτικής άσκησης, των προκλήσεων και των δεξιοτήτων που προέκυψαν από αυτή. Η πολυδιάστατη φύση των υπηρεσιών που προσφέρει ο φορέας αντικατοπτρίζεται και στο πρόγραμμα που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που είχε ως στόχο την εξοικείωση των ασκούμενων με μια ποικιλία εξειδικεύσεων και μεταφραστικών έργων. Στα επιμέρους κεφάλαια θα γίνει γενικός σχολιασμός αλλά και σχολιασμός ανά εξειδίκευση, καθώς σε κάθε τμήμα παρουσιάζονταν διαφορετικών ειδών έργα και, συνεπώς, προκλήσεις. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της πρακτικής στο σύνολό της, θα ήθελα να προτείνω κάποιες ιδέες προς βελτίωση της διαδικασίας στον φορέα αλλά και στο ΠΜΣ.

In the following placement report I will discuss my experience as an intern at the translation company ORCO S.A. I will provide a description of the company itself, as well as the internship process, the challenges and skills that resulted from it. The multidimensional nature of this company’s services is reflected in the schedule followed during my internship, which aimed at familiarisation of the interns with a variety of specialisations and translation projects. In each individual segment I will make some general comments, but also comments per specialisation, since every field presented different kinds of projects and challenges, accordingly. Finally, taking into account both the pros and cons of the internship as a whole, I would like to offer some ideas regarding the betterment of the process to the company as well as the MA.
Placement Report at the Company ORCO S.A.
Keywords: πρακτική άσκηση, μετάφραση, εξειδικεύσεις, μεταφραστικές τεχνολογίες, Trados; internship, translation, specializations, translation technologies, Trados