Εικονική αναπαράσταση του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Τα τελευταία χρόνια νέες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως ο εικονικός κόσμος και η επαυξημένη πραγματικότητα, εισάγονται στην εκπαίδευση και τη διδακτική πράξη με στόχο την επίτευξη μιας άρτιας πλαισίωσης των μαθητών. Συστήματα και εφαρμογές, αξιοποιούνται στοχευμένα για την κατάκτηση μαθησιακών στόχων. Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, πραγματοποιείται η μελέτη και η δημιουργία ενός εικονικού κόσμου, ο οποίος περιέχει την εικονική απεικόνιση του μουσείου Βαλκανικών πολέμων. Η παραπάνω εφαρμογή υλοποιήθηκε με τη χρήση των εφαρμογών GIMP 2.10, Autodesk 3D Studio Max 2018, Unity 3D 2018 και Vuforia. Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε, δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης αλλά και αυτοματοποιημένης ξενάγησης στο χώρο του μουσείου, καθώς και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, για την επίτευξη μίας περισσότερο διαδραστικής και ρεαλιστικής αλληλεπίδρασης του επισκέπτη με το περιεχόμενο του μουσείου. Με την ολοκλήρωση της εργασίας, παρατίθενται προτάσεις μελλοντικής βελτίωσης της εφαρμογής, όπως η μετάφραση της στα αγγλικά, η προσθήκη ηχητικής περιήγησης αλλά και, η συγχώνευση των λειτουργιών της ελεύθερης εικονικής περιήγησης με την επαυξημένη πραγματικότητα, για την παροχή μίας πληρέστερης ξενάγησης στο μουσείο.

In recent years, new technological innovations, such as the virtual world and augmented reality, are introduced into education in order to achieve a perfect framework for every student. Systems and applications are used to achieve learning goals. In this research, it is being developed a virtual world, which contains the virtual depiction of the Balkan Wars Museum. This application was implemented with the use of GIMP 2.10, Autodesk 3D Studio Max 2018, Unity 3D 2018 and Vuforia. In this application, the visitor can choose between a manual or an automated visit to the museum. The automated visit is used in purpose, to achieve a more interactive and realistic interaction of the visitor with the content of the museum. In the end of the paper, there are suggestions for future improvement of the application, such as its translation into English, the addition of audio browsing as well as the merging of manual virtual tours with augmented reality to provide a complete tour in the museum.
Balkan Wars Virtual Museum
Keywords: Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, εικονική αναπαράσταση, επαυξημένη πραγματικότητα, περιήγηση σε μουσείο; Balkan Wars Virtual Museum, Augmented Reality