Οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ: Η σταδιακή ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα εργασία αναλύεται η σταδιακή ενσωμάτωση της Ελλάδας στις Κοινότητες. Αξιολογείται η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για επιλογή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Αναλύεται η πορεία της Ελλάδας μέχρι την ένταξη στην ΕΟΚ και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων από την αίτηση σύνδεσης μέχρι την πλήρη ένταξη. Γίνεται αναφορά στην ΕΡΤ, παρουσιάζονται οι συλλογές και οι εγκαταστάσεις του φορέα και τονίζεται η διαχείριση και η πρόσβαση στο αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται οι οπτικοακουστικοί φορείς στην Ελλάδα, η πρόσβαση σε αρχειακό υλικό που αφορά την πορεία της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και ο τρόπος πρόσβασης σε αυτό.

This paper analyzes the gradual integration of Greece into the communities. The decision of Konstantinos Karamanlis for the selection of the European Economic Community is being evaluated. The course of Greece until accession to the EEC and the evolution of the negotiations from the application for association to full membership are analyzed. Reference is made to ERT, the collections and facilities of the organization are presented and the management and access to archival material is emphasized. At the same time, audiovisual institutions in Greece are presented, access to archival material concerning the course of Greece's integration into the EEC and how to access it.
Keywords: Σχέδιο Σουμάν, ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Αίτηση Σύνδεσης, Ένταξη στην ΕΟΚ, ΕΡΤ, Διαχείριση οπτικοακουστικών αρχείων, Φορείς οπτικοακουστικών αρχείων, Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, Υπουργείο Εξωτερικών