TEXNHTH NOΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ : Μια ματιά στην επαγγελματική πραγματικότητα - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η έρευνα και αποσαφήνιση της επιρροής της Τεχνητής Νοημοσύνης και όλου του φάσματος εφαρμογών της στον χώρο της Διερμηνείας Συνεδρίων, μέσα από την οπτική των ίδιων των επαγγελματιών του κλάδου. Επιπλέον, διατυπώνονται συμπεράσματα σχετικά με την μελλοντική φύση του επαγγέλματος του διερμηνέα αλλά και την μορφή της αγοράς εργασίας.

The object of this paper is to research and clarify the influence of AI and its full range of applications in the field of Conference Interpreting, from the perspective of the professionals. In addition, conclusions are drawn on the future form of the interpreting profession and of the labour market.
ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND CONFERENCE INTERPRETING: A glimpse into the professional world of interpreting
Keywords: Τεχνητή Νοημοσύνη, Διερμηνεία, Εφαρμογές, Προσαρμογή, Αγορά εργασίας; Artificial Intelligence, Interpreting, Applications, Adaptation, Labour market