Δεικτοδότηση κειμένων με δομές δεδομένων και ανεπτυγμένες τεχνικές - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η ευρετηρίαση (indexing) ενός κειμένου αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες για μία αποτελεσματική αναζήτηση. Η ιδέα είναι να προ- επεξεργαστούμε ένα κείμενο και να κατασκευάσουμε έναν μηχανισμό ο οποίος θα μπορεί αργότερα να δίνει απάντηση σε ερωτήματα (queries) της μορφής “εμφανίζεται το μοτίβο (pattern) P στο κείμενο” σε χρόνο ανάλογο με το μέγεθος του μοτίβου αντί του κειμένου. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα γίνει μία παρουσίαση μιας σειράς αλγορίθμων καθώς και μερικών δομών δεδομένων που έχουν ως στόχο την αποτελεσματική αποθήκευση κειμένων και την ταχεία αναζήτηση μοτίβων μέσα σε αυτά. Στη συνέχεια, γίνεται μία σύγκριση αυτών των δομών με σκοπό την εύρεση της αποδοτικότερης και ταχύτερης δομής. Επιπλέον, θα γίνει μία πρακτική μελέτη της λειτουργίας και της απόδοσης αυτών των δομών.

Indexing a text is one of the key factors for an effective search. The idea is to pre-process a text and construct a mechanism that can later answer queries of the "pattern P appears in the text" format at a time proportional to the size of the pattern instead of the text. This thesis will present a series of algorithms as well as some data structures that aim to efficiently store texts and quickly search for patterns within them. A comparison is then made of these structures in order to find the most efficient and fastest structure. In addition, a practical study of the operation and performance of these structures will be undertaken.
Text indexing with data structures and advanced techniques
Keywords: Δομές δεδομένων, δεικτοδότηση, βάσεις δεδομένων; Data y, indexing, database