Εφαρμογή web για τη δημιουργία βιβλιοθήκης εγγράφων με ανάλυση συναισθήματος και αναγνώριση οντοτήτων - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Ο τίτλος της αναφοράς είναι Εφαρμογή web για τη δημιουργία βιβλιοθήκης εγγράφων με ανάλυση συναισθήματος και αναγνώριση οντοτήτων.Περιγράφεται η ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής με δυνατότητες ανάλυσης, επεξεργασίας και αποθήκευσης άρθρων. Στο κεφάλαιο ένα περιγράφονται οι λειτουργίες της εφαρμογής και ο σκοπός δημιουργίας της. Στο κεφάλαιο δύο γίνεται συνοπτική περιγραφή της θεωρίας διαφόρων αλγορίθμων και τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν στην εφαρμογή. Στο 3ο κεφάλαιο κάθε ενότητα αναφέρεται συνοπτικά σε μια βιβλιοθήκη κώδικα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή.Αποτελείται συνολικά από έντεκα ενότητες. Το κεφάλαιο τέσσερα αποτελείται από τέσσερις ενότητες και σκιαγραφείται η διαδικασία ανάπτυξης των μοντέλων μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιήθηκαν στην εφαρμογή. Οι πρώτες τρεις ενότητες αφορούν την δημιουργία μοντέλου ανάλυση συναισθήματος σε σώμα κειμένου, ενώ η τέταρτη ανάπτυξη μοντέλου εύρεσης παρόμοιων κειμένων. Το κεφάλαιο πέντε αποτελείται από έντεκα ενότητες. Σε αυτό αναλύεται λεπτομερώς η αρχιτεκτονική και τα δομικά στοιχεία της εφαρμογής. Αρχικά αναλύεται η βάση δεδομένων και η γενική αρχιτεκτονική της εφαρμογής.Στη συνέχεια περιγράφονται οι σελίδες της εφαρμογης και τα πιο σημαντικά μέρη του κώδικα.Η τελευταία ενότητα περιέχει οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής

The title of this essay is web application for sentiment analysis, entity recognition and archiving of news articles. The first chapter explains the reasons for the creation of this web application its use. In the second chapter there is a short introduction to the techniques and algorithms used to achieve the goals of the web application. The third chapter traces the various bibliography used to implement all the functions of the web application. The fourth chapter contains all the steps that were necessary in order to create the models used for sentiment analysis and topic modeling tasks. The fifth chapter consists of the detailed description of every important part of the web application. Its initial part describes the architecture of the database, the middle section outlines the front end of the application and, finally, in the last segment the most important parts of the code base are illustrated. There are also instructions for readers who would like to install the application in their own system. The last chapter includes various possible improvements of the application and some deductions about the use of machine learning in modern society.
Keywords: αναγνώριση οντοτήτων,web εφαρμογή,ανάλυση συναισθήματος; nlp,entity recognition,sentiment analysis