Η δημιουργία χαρακτήρα στα παιχνίδια ρόλων που βασίζονται σε ιστορικό περιεχόμενο: σχεδίαση, ενσωμάτωση περιεχομένου και υλοποίηση. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων προσφέρουν στους παίκτες τη δυνατότητα να δημιουργούν και να υποδύονται φανταστικούς χαρακτήρες σε έναν φανταστικό κόσμο ιστορίας, εμβυθίζοντας τους παίκτες στη συλλογική δημιουργία μιας διαδραστικής ιστορίας. Σε αυτή την εργασία παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας ενός TTRPG που ενθαρρύνει τη δράση των παικτών και ενισχύει τη συναισθηματική τους δέσμευση, ενώ παράλληλα τους εντάσσει σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο, αυτό της Οθωμανικής πολιορκίας της Κέρκυρας το 1716. Για να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι που ενσωματώνει ιστορικά, μυθολογικά και κοινωνικά στοιχεία προσφέροντας στους παίκτες πληροφορίες για το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής με ένα αναπαραστατικό τρόπο, μελετήθηκαν τόσο ιστορικές πηγές όσο και οι μηχανισμοί των επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων. Με βάση αυτές τις πληροφορίες σχεδιάστηκε το βιβλίο του παίκτη με αναλυτικούς κανόνες για τη δημιουργία των χαρακτήρων και έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία, αλλά και τρισδιάστατα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν ως πιόνια.

Role-playing board games offer players the opportunity to create and play fictional characters in a fictional story world, immersing players in the collective creation of an interactive story. This paper presents the process of creating a TTRPG that encourages the player’s actions and enhances their emotional engagement, while placing them in a specific historical context, that of the Ottoman siege of Corfu in 1716. In order to create a game that incorporates historical, mythological, and social elements by offering players information about the sociopolitical context of the time in a representational way, both historical sources and the mechanics of role-playing board games were studied. Based on this information, the player's book was designed with detailed rules for character creation and strong artistic elements. 3D models, that are meant to be used as pawns, were designed as well.
Keywords: Επιτραπέζια παιχνίδια Ρόλων, Δημιουργία Χαρακτήρων, Χαρακτήρες, Ενσωμάτωση Ιστορικού Περιεχομένου, Παιχνίδι, Επιτραπέζιο, Οδηγός για Παίκτες, Εμβύθιση, Ιστορία, Κέρκυρα, 1716; TTRPG, Tabletop Role Playing Games, Dice System, Pool Dice, Game Master, NPC, NPCs, Character Creation, Immersion, Content Integration, History, Corfu