«Έκθεση που πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόταση ευρωπαϊκού ψηφίσματος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά».: Η μετάφραση από την γαλλική στην ελληνική γλώσσα και ο σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας και των μεταφραστικών προβλημάτων. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το πρωτότυπο κείμενο αποτελεί απόσπασμα της έκθεσης που κατατέθηκε εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και συζητήθηκε στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για ένα κείμενο που θίγει το ζήτημα της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς. Η ψηφιακή αγορά ίσως να είναι η σημαντικότερη αγορά στις μέρες μας και είναι ή θα είναι θέμα απασχόλησης και προτεραιότητας όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς όσο ο κόσμος εξελίσσεται οι άνθρωποι, συνεπώς και τα κράτη, οφείλουν να ακολουθούν. Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τη μορφή του κόσμου μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Πρόκειται για ένα φλέγον θέμα, καθώς η Ευρώπη και όχι μόνο έχει κληθεί να ενστερνιστεί την ψηφιακή – ας μου επιτραπεί να πω – επανάσταση!

The original text is an extract from the report tabled on behalf of the Committee on Economic Affairs and discussed at the French National Assembly on 13 December 2017. This is a text that raises the issue of the Digital Single Market. The digital market may be the most important market nowadays and it is or will be a matter of priority not only for Europe, but also for Greece, as the world is evolving, so must the states. The Internet and digital technologies are transforming our world – in all facets of life and in all areas of activity. This is a burning issue, as Europe and not only, has been called upon to embrace the digital - let me say - revolution!
Keywords: Έκθεση, Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, διαδίκτυο, προσωπικά δεδομένα, ψηφιακή ιδιωτικότητα