Ψευδείς Ειδήσεις και το Φαινόμενο του Κυβερνοεκφοβισμού - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η συνεχόμενη ενασχόληση με τον ψηφιακό κόσμο έχει δώσει την δυνατότητα στις ψευδείς πληροφορίες που ενώ δεν αποτελούν κάτι καινούργιο και μοναδικό στο διαδίκτυο, να αποτελούν ένα από τα πιο προκλητικά ζητήματα στην πολιτική επικοινωνία και στον δημοσιογραφικό διάλογο παγκοσμίως. Το διαδίκτυο, αποτελεί μια αξιοσημείωτη πηγή για ενημέρωση και πληροφόρηση. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα περιεχόμενα που βρίσκουμε στο διαδίκτυο αξιόπιστα. Οι ψευδείς πληροφορίες συνήθως αφορούν οποιοδήποτε άρθρο ή βίντεο που περιέχει αναξιόπιστες πληροφορίες, οι οποίες παρουσιάζονται ως αξιόπιστες πηγές. Επιπλέον, οι ψευδείς πληροφορίες συχνά χρησιμοποιούνται ως ένα μέσο διαδικτυακού εκφοβισμούς που αποσκοπεί στην υποβάθμιση ορισμένων ατόμων ή ομάδων, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που τονίζουν τη σχέση μεταξύ των ψευδών πληροφοριών και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός προκαλείται μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων με σκοπό να προκαλέσει πόνο, άγχος και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στα θύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απειλές, διαδικτυακή παρενόχληση, κακόβουλη δημοσίευση πληροφοριών ή φωτογραφιών, και άλλες μορφές ψυχολογικής ή κοινωνικής βίας.

The increasing digitalisation in our digitally-driven world has given the opportunity to false information to infiltrate and become one of the most challenging issues in political communication and journalistic discourse worldwide. The internet is a remarkable source of information and intelligence. However, not all (the) content found on the internet can be reliable. False information usually concerns any piece of article or video content that contains unreliable information, all the while presenting it as a reliable source. In addition, according to recent studies/researches that highlight/emphasize the relationship between the validation of false information and bullying we come to the conclusion that false information is often used as a mean of online intimidation aimed to degrade certain individuals or groups. Cyber-bullying is a type of bullying that happens online through the use of many social media platforms in order to cause pain, anxiety and other negative feelings/effects on victims. This may /can include threats, online harassment, malicious behaviours through the publication/misuse of personal and private information of the victim such as photographs and any other type of psychological or social violence.
Keywords: Ψευδείς, Ειδήσεις, Διαδικτυακός, Εκφοβισμός