Variations of Identity - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία αφορά το θεωρητικό σκέλος του υλοποιημένου διαδικτυακού καλλιτεχνικού έργου με τίτλο Variations of Identity. Γίνεται διερεύνηση του πολιτισμικού και τεχνολογικού στίγματος της σύγχρονης εποχής στην αίσθηση υποκειμενικότητας και ταυτότητας του κάθε ανθρώπου, κυρίως μέσα από το πρίσμα της θεωρίας των μέσων, αλλά και μέσα από την ανάλυση της αισθητηριακής εμπειρίας που προκύπτει από την έκθεση του θεατή στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Παράλληλα με την παράθεση και επεξεργασία των ιδεών που συγκροτούν το εννοιολογικό του πλαίσιο, γίνεται εκτενής ανάπτυξη της μεθοδολογίας και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτού του διαδραστικού ψηφιακού περιβάλλοντος, το οποίο ευελπιστεί να αποτελέσει πεδίο δημιουργίας προβληματισμού γύρω από την δυναμική διάσταση της ταυτότητας και τις επιδράσεις που δέχεται στο σύγχρονο κόσμο.

This postgraduate thesis is concerned with the theoretical part of the implemented net art piece, titled Variations of Identity. It examines the cultural and technological stigma of our age on the sense of the subjectivity and the identity of each human being, mainly through the prism of media theory but also the analysis of the sensory experience that occurs through the exposure of the individual to the artistic result. The ideas that form the conceptual framework of the artwork are listed and processed, followed by an extensive description of the methodology and the tools applied for the creation of this digital interactive environment that aspires to raise questions regarding the dynamic nature of the identity and the impacts of the modern world upon it.
Variations of Identity
Keywords: Τέχνη διαδικτύου, Ατομική ταυτότητα, Τεχνολογία και Πολιτισμός; net art, Identity , Technology and Culture