Deep Learning Techniques in Social Web Text Classification - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Λόγω της ταχείας ανάπτυξης των κοινωνικών δικτύων και της μετάδοσης τεράστιων όγκων περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες και διαδικτυακών πληροφοριών σε μεγάλες ποσότητες, οι ψευδείς ειδήσεις και η εξαπάτηση από κακόβουλους λογαριασμούς είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο που εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία. Στην παρούσα διπλωματική διατριβή, προτείνεται ένα πλήρες πλαίσιο για ανίχνευση ψευδών ειδήσεων και εξαπάτησης από μη δομημένο κείμενο κοινωνικού ιστού, με βάση τη μηχανική μάθηση, την εξόρυξη κειμένων και τις τεχνικές και μεθόδους NLP. Δημιουργούνται νέα σύνολα δεδομένων, αποτελούμενα από tweets που περιέχουν ψευδείς και αληθείς ειδήσεις και σχετικά με το κίνημα διαμαρτυρίας του Χονγκ Κονγκ (καλοκαίρι, 2019). Εξετάζονται τα σύνολα δεδομένων με χαρακτηριστικά γλωσσολογικά και δικτύου. Η δυαδική ταξινόμηση με διάφορα μοντέλα μηχανικής μάθησης και διαφορετικές εισόδους επιτυγχάνει υψηλή συνολική απόδοση σε σύγκριση με την πρόσφατη σχετική βιβλιογραφία.

Due to the rapid development of social networks and distribution of vast volumes of user generated content and online information in large amounts, fake news and deception dissemination by malicious accounts is a concerning phenomenon that has emerged in the past decade. In the present Master’s thesis, a complete framework for fake news and deception detection from unstructured social web text is proposed, based on machine learning, text mining and NLP techniques and methods. Novel data sets, consisting of tweets containing fake news and real news regarding the Hong Kong protest movement (summer, 2019), are created. Feature sets with both linguistic-oriented and network-oriented features are examined. Binary classification with various machine learning models and different inputs achieves high overall performance compared to recent related work.
Τεχνικές βαθιάς μάθησης στην ταξινόμηση κειμένων του κοινωνικού ιστού
Keywords: Εντοπισμός Ψευδών Ειδήσεων, Εντοπισμός Απάτης, Μηχανική Μάθηση, Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, Ανάλυση Γλώσσας, Ανάλυση Κειμένου, Βαθιά Μάθηση, Κοινωνικά Δίκτυα, Twitter, Κατά Ζεύγη Είσοδος; Fake News Detection, Deception Detection, Machine Learning, Natural Language Processing, Linguistic Analysis, Text Analysis, Deep Learning, Social Media, Twitter, Pairwise Input