Κατάρτιση ελληνογαλλικού γλωσσαρίου για το δίκαιο του ανταγωνισμού - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η παρούσα εργασία στόχο έχει να εισάγει τον αναγνώστη στο θέμα του δικαίου του ανταγωνισμού. Η εργασία αφορά νομοθεσία, κανονιστικές πράξεις και δικαστικές αποφάσεις γύρω από αυτό το θέμα με γλώσσες εργασίας τα ελληνικά και τα γαλλικά και με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία δίγλωσσου γλωσσάριου και παρατηρήσεις σχετικά με ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δυο γλωσσών. Το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας ξεκινά με τη διασαφήνιση της χρησιμότητας της ορολογίας και του ρόλου αυτής και κάνει μια σύντομη αναφορά στις διάφορες θεωρίες ορολογίας που έχουν κατά καιρούς προταθεί. Ακολουθεί η γλωσσολογία σωμάτων κειμένων, όπου ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει το τι είναι αυτή, τα είδη σωμάτων κειμένων που είναι διαθέσιμα και τη συμβολή τους τόσο στη γλωσσολογική μελέτη γενικότερα όσο και στη μετάφραση ειδικότερα. Η εργασία συνεχίζει με πληροφορίες πάνω στη δημιουργία γλωσσάριων και τα διάφορα εργαλεία που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν και κάνει αναφορά στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί το παρόν γλωσσάρι. Το κείμενο ολοκληρώνεται με συζήτηση των αποτελεσμάτων και με μια πρόταση για μελλοντική έρευνα. Τελευταίο κομμάτι της εργασίας αποτελεί το γλωσσάρι σχετικό με το δίκαιο του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δίγλωσση απεικόνιση, ελληνικά-γαλλικά.
Keywords: δίκαιο ανταγωνισμού, θεωρίες ορολογίας, σώματα κειμένων, γλωσσάρια; competition law, terminology theories, corpus linguistics, glossaries