Μετάφραση αποσπάσματος έκδοσης εκλαΐκευσης της καναδικής εταιρείας σκλήρυνσης κατά πλάκας με τίτλο: «Spasticite, Troubles de la Mobilite et Sclerose en Plaques» και μεταφραστικός σχολιασμός - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Στο απόσπασμα του κειμένου αφετηρίας που ανέλαβα, αρχικά μας δίνεται μια εξήγηση του για το τι ακριβώς είναι η σπαστικότητα, για το πόσο συχνά τη συναντάμε και για το ποιοι είναι οι κύριοι μύες που επηρεάζονται από αυτήν. Στη συνέχεια ορίζεται η θεραπεία της συγκεκριμένης ασθένειας ως έργο συλλογικό, με αρωγή από επαγγελματίες υγείας συγγενείς και φίλους του ασθενούς. Δίνεται έμφαση στο ότι ο ασθενής δεν πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί. Επίσης αναφέρονται και άλλα τα συμπτώματα της ασθένειας που πρέπει να καταπολεμηθούν όπως τα έλκη πίεσης και οι συσπάσεις. Τέλος ακολουθεί το κομμάτι της προσπάθειας για αναπροσαρμογή και της θεραπείας το οποίο χωρίζεται σε δυο ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά τρόπους όπως η φυσικοθεραπεία ή η χρήση βοηθημάτων και η εργοθεραπεία ενώ η δεύτερη αναφέρεται περισσότερο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με την χρήση κάποιων φαρμάκων τα οποία μάλιστα αναφέρονται αναλυτικά.(πχ τιζανιδίνη, διαζεπάμη κ.ά.)
Keywords: Σκλήρυνση κατά πλάκας, σπαστικότητα , θεραπεία