Δημογραφική προσέγγιση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων στην Κέρκυρα κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η Κέρκυρα με μια ανθηρή περιφερειακή οικονομία στον ελλαδικό χώρο αποδεικνύεται από τις πρωτοπόρους στη χρήση οχημάτων ακόμη και πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ερευνητικό ζητούμενο υπήρξε να διαπιστωθούν οι πραγματικές διαστάσεις της κυκλοφορίας οχημάτων κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών της εποχής. Τα ευρήματα που τεκμηριώθηκαν με ασφάλεια δεν είναι πολυάριθμα αλλά ωστόσο επαρκή για να αποδοθούν οι πραγματικές διαστάσεις της χρήσης αυτοκινήτων στον τότε Νομό Κέρκυρας ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η δημογραφική διάσταση του φαινομένου αυτού.
Keywords: Κέρκυρα, Μεσοπόλεμος, αυτοκίνητα