Μελέτη Κατανεμημένων Λειτουργικών Συστημάτων Μέσω Υλοποίησης Σε Συστήματα Virtualization - ΙοΤ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το Anthill OS είναι ένα κατανεμημένο πολυπρογραμματιστικό λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές περιορισμένων πόρων που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Στοχεύει να προσφέρει απλή και οικεία χρήση, διαλειτουργικότητα με υπάρχοντα συστήματα και αποδοτική χρήση του υλικού. Η επικοινωνία μεταξύ διεργασιών, είτε τοπικών είτε απομακρυσμένων, επιτυγχάνεται μέσω μίας τροποποιημένης έκδοσης του πρωτοκόλλου συστήματος αρχείων 9P. Η παρούσα εργασία παρουσιάζει την αρχιτεκτονική και υλοποίησή του για το Raspberry Pi στο πρόγραμμα εικονικοποίησης QEMU.

Anthill OS is a distributed multitasking operating system for the resource-limited devices used in the Internet of Things. It aims to provide simple and familiar use, interoperability with existing systems and eﬃcient use of the hardware. Process communication, both local and remote, is achieved via a modiﬁed version of the 9P ﬁle system protocol. This thesis presents its architecture and implementation for the Raspberry Pi on the QEMU virtualisation software.
Keywords: Κατανεμημένα-Λειτουργικά-Συστήματα Διαδίκτυο-των-Πραγμάτων; Distributed-Operating-Systems Internet-of-Things