"Σύγκριση των δύο μεταφρασμάτων προς τα Ελληνικά "The Great Gatsby" του F.S.Fitzgerald, η χρονική απόσταση ως παράγοντας σύγκρισης και αξιολόγησης των μεταφρασμάτων." - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το κλασικό δημιούργημα του F.S.Fitzgerald, "The Great Gatsby', αφετηρία για τη σύγκριση ελληνικών μεταφρασμάτων του μέσα στο χρόνο. Πώς ο χρόνος και οι πολιτισμικές διαφορές επηρέασαν τις Ελληνίδες μεταφράστριες και οι διαφορές των μεταφρασμάτων τους.

F.S.Fitzgerald's "The Great Gatsby", the reason to compare two greek translated books through time. How time and cultural differences may have affected the greek translators and the differences of their books.
Keywords: σύγκριση μεταφρασμάτων, Γκάτσμπυ, χρονική απόσταση, ελληνικές μεταφράσεις, κλασική λογοτεχνία; comparing translations, The Great Gatsby, time, greek translation, classical novels