Η αξιοποίηση της Στατιστικής στον χώρο των esports: Μια Ανάλυση στο League of Legends - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Ο κόσμος των esports έχει σημειώσει σημαντική διαφοροποίηση από την έναρξή του, εξελισσόμενος από μέτρια αρχή σε παγκόσμιο φαινόμενο με ένθερμους ακόλουθους. H παρούσα εργασία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη αφήγηση της εξέλιξης των esports, με ιδιαίτερη έμφαση στο League of Legends, εστιάζοντας στη σημασία της στατιστικής επιστήμης για την κατανόηση της στρατηγικής πολυπλοκότητας του παιχνιδιού. Το ταξίδι από τις αρχές της βάσης του ανταγωνιστικού gaming έως το παγκόσμιο θέαμα των esports αποτελεί απόδειξη της δύναμης της βιομηχανίας. Καθώς το League of Legends συνεχίζει να κερδίζει το κοινό σε όλο τον κόσμο και καθώς προχωρά η τεχνολογική εξέλιξη, είναι σίγουρο πως τα esports και οι γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα θα διαμορφώσουν το μέλλον του ανταγωνιστικού gaming.

The world of esports has seen significant growth since its inception, evolving from modest beginnings to a global phenomenon with a fervent following. This paper describes the evolution of esports, with a special emphasis on League of Legends, focusing on the importance of statistical science in understanding the strategic complexity of the game. The journey from the grassroots beginnings of competitive gaming to the global spectacle of esports is a testament to the strength of the industry. As League of Legends continues to win audiences around the world and as technology advances, it is certain that esports and data-driven insights will shape the future of competitive gaming.
Keywords: Στατιστική, Ανάλυση, Ηλεκτρονικός_Αθλητισμός, Δεδομένα