Σωματικότητα, Συμβολισμός & μη-Λεκτική Επικοινωνία - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η εργασία χρησιμοποιεί με διεπιστημονικό τρόπο τους τομείς της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας για να χαρτογραφήσει την συναισθηματική, πίεση και το άγχος και να αναδείξει τις όποιες ψυχοσωματικές επιδράσεις. Αναζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το άγχος στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σχεδιάστηκαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις επιπτώσεις του άγχους, ακολούθησε ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων, αναπτύχθηκε μία διαδραστική καλλιτεχνική εγκατάσταση προσομοίωσης άγχους και αναλύθηκαν τα αποτελεσμάτων από την χρήση της. Σύμφωνα με την παρούσα έρευνα, ένας άνθρωπος μπορεί να διακατέχεται από συναισθηματική πίεση και άγχος, αλλά και από μια πληθώρα υποκατηγοριών σχετικά με την συναισθηματική πίεση και τα παράγωγα της, που μπορούν, σε άμεση σχέση με τα συναισθήματα και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του, να τον λυγίσουν σε βαθμό που να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του. Ωστόσο, η σωστή διαχείριση της συναισθηματικής πίεσης και του άγχους μπορεί να τον βοηθήσει ως κριτήριο σωστής επαγγελματικής επιλογής, ή ως κινητήριος δύναμη επίτευξης στόχων.

This work uses the fields of Philosophy, Psychology and Sociology in an interdisciplinary way to map emotional stress and to highlight any psychosomatic effects. Information on stress was sought in Greek and foreign literature, questionnaires on the effects of stress were designed, an analysis of the results of the questionnaires followed, an interactive art installation was developed, which simulates stress, and the results of its use were analyzed. According to this analysis, humans may be possessed by anxiety, but also by a multitude of subcategories related to emotional stress and its derivatives, which can, in direct relation to various emotions and psychosomatic symptoms, affect them to such an extent that they cannot cope with daily life. However, proper management of emotional stress and anxiety can help as acriterion for proper career choice, or as a driving force to achieve goals.
Σωματικότητα, Συμβολισμός & μη-Λεκτική Επικοινωνία
Keywords: Σωματικότητα, Συμβολισμός, Mη-Λεκτική Επικοινωνία, Άγχος; Body,Symbolism,non-verdal communication,Anexity