Μετάφραση και σχολιασμός κειμένων από το βιβλίο Dead Souls (2021) του Sam Riviere - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι η μετάφραση και ο σχολιασμός κάποιων αποσπασμάτων του μυθιστορήματος Dead Souls του Sam Riviere. Επέλεξα να μεταφράσω αποσπάσματα από κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, τα οποία θεώρησα σημαντικά προκειμένου να γίνει αντιληπτή η υπόθεση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, μετέφρασα συνολικά περίπου 4.000 λέξεις από την αγγλική γλώσσα προς την ελληνική. Το μυθιστόρημα που προαναφέρθηκε δεν έχει μεταφραστεί ξανά, δεν υπάρχει κάποια γνωστή μετάφραση του, επομένως η παρούσα πτυχιακή εργασία θεωρείται πρωτότυπη. Θέμα του βιβλίου είναι ουσιαστικά, η ιστορία ενός ποιητή, ο οποίος βρίσκεται σε μια συγκέντρωση διαφόρων άλλων ποιητών και ξεκινά να αποκωδικοποιεί τους χαρακτήρες και τις ζωές των παρευρισκόμενων.

The subject of this thesis is the translation and commentary of selected excerpts from the novel Dead Souls by Sam Riviere. I chose to translate excerpts from each chapter of the book that I considered significant in order to convey the plot of the work. More specifically, I translated approximately 4,000 words from English into Greek. The aforementioned novel has not been translated before, and there is no known translation of it, making this thesis an original work. The novel's theme revolves around the story of a poet who attends a gathering of various other poets and begins to decode the characters and lives of those present.
Translation and commentary of selections from Dead Souls (2021) by Sam Riviere
Keywords: Λογοτεχνία, ποίηση, συγγραφείς; Literature, poetry, writers