Στιγματισμένη Μνήμη: Οπτικοακουστική Εγκατάσταση - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η εργασία πραγματεύεται τα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα και πιο συγκεκριμένα τη χρήση τους, ως μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης. Σκοπός είναι να εξεταστούν αυτά τα νέα μέσα, οι δυνατότητες που έχουν και οι καινοτομίες που μπορούν να προσφέρουν στον τομέα της τέχνης. Πρόκειται να ερευνηθούν θέματα που αυτά πραγματεύονται, καθώς και γενικότερα οι αρχές σχεδίασης και προσέγγισης τέτοιων συστημάτων σε εικαστικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι το στίγμα (στο ανθρώπινο σώμα) σε διάφορες φωτογραφικές ενότητες, με τον εμπλουτισμό του ήχου. Το έργο που θα προκύψει συνδυάζει την προβολή ψηφιακής εικόνας και του ήχου μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον. Πρόκειται συγκεκριμένα για μία οπτικοακουστική εγκατάσταση, η οποία αναφέρεται στην αναπαράσταση της ζωής του ανθρώπου μέσα από το δέρμα του. Το σώμα λειτουργεί ως αντικείμενο χαρτογράφησης διάφορων συμβάντων και συνθηκών, ενώ το δέρμα αποτελεί μία επιφάνεια πάνω στην οποία διαγράφονται διάφορα σημεία της ζωής του ατόμου. Kάθε τι που κάνει ή αισθάνεται αποτυπώνεται πάνω του. Το σώμα του δηλαδή είναι η δικιά του ιστορία.

The work deals with interactive audiovisual media and more specifically their use as means of artistic expression. The aim is to examine these new instruments, their potential and the innovations they can offer in the field of art. Issues that address them, as well as the principles of designing and approaching such systems in both visual and practical terms, will be explored. The subject of the present work is the stigma (in the human body) in various photographic modules, enriched with sound. The resulting project combines digital image and audio projection in a specially designed environment. It is specifically an audiovisual installation, which refers to the representation of human life through its skin. The body functions as a mapping of various events and conditions, while the skin is a surface on which various parts of one's life are deleted. Everything he does or feels is imprinted on him. Ηis body is his own story.
Stigmatized Memory: Audiovisual Installation
Keywords: εγκατάσταση, στίγμα, ντροπή, λευκό πουκάμισο, δέρμα; installation, stigma, shame, white shirt, skin