Automatic Creation and Timing of Subtitles based on Sound Analysis - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρούσα εργασία επιχειρώ να περιγράψω τη λειτουργία του IgniSub, ενός λογισμικού που έχει ως στόχο την αυτόματη δημιουργία υποτίτλων δεδομένου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού. Ο σκοπός του λογισμικού είναι η παραγωγή και ο χρονισμός υποτίτλων βάσει διαφόρων μεθόδων ανάλυσης ήχου, ήτοι μέσω εντοπισμού ομιλίας, διαχωρισμού ομιλητών και παραμετροποίησης. Αρχικά ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης εντοπίζει τα σημεία που περιέχουν ομιλία. Κατόπιν, ένας άλλος αλγόριθμος κάνει διαχωρισμό ομιλητών και επιπλέον κατάτμηση των περιοχών ομιλίας. Τέλος, δημιουργούνται υπότιτλοι σύμφωνα με ένα σύστημα αξιολόγησης που αναλύει όλα τα δεδομένα.

In this paper I explain the inner workings of IgniSub, a piece of software that attempts to generate subtitles given any audiovisual material. The software’s purpose is to create and sync subtitles based on various methods of sound analysis, namely voice activity detection, speaker diarization and parameter tweaking. Firstly, a machine learning algorithm is used to find regions of speech. Then, another algorithm further segments speech regions according to different speakers. Finally, subtitles are generated based on a scoring system which takes all factors into account.
Αυτόματη Δημιουργία Υπότιτλων βάσει Ανάλυσης του Ήχου
Keywords: δημιουργία υπότιτλων, αυτόματος χρονισμος υπότιτλων, εντοπισμός ομιλίας, διαχωρισμός ομιλητών, ανάλυση ήχου, υποτιτλισμός, μηχανική μάθηση, νευρωνικά δίκτυα; subtitle generation, automatic caption synchronization, voice activity detection, speaker diarization, audio analysis, subtitling, machine learning, neural networks