Έκθεση πρακτικής άσκησης στην εταιρεία NLG - Next Level Globalization (A Welocalize Company) - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί την έκθεση της πρακτικής άσκησης την οποία επέλεξα να υλοποιήσω κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «Επιστήμη της Μετάφρασης», του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η πρακτική άσκηση αποτελεί μία από τις τρεις επιλογές τις οποίες προσφέρει στους φοιτητές το ΠΜΣ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η διπλωματική ερευνητική εργασία, καθώς και η μετάφραση ή ο υποτιτλισμός ή η μεταγλώττιση ή ή ακουστική περιγραφή ή το voice-over. Η πρακτική άσκηση ήταν η πρώτη μου επιλογή από το ξεκίνημα των σπουδών μου, διότι ανέκαθεν με ενδιέφερε η πραγματική επαφή με τη βιομηχανία της μετάφρασης καθώς και η δοκιμή της προσωπικής μου ένταξης στο χώρο εργασίας. Μέσα από αυτή την έκθεση θα ήθελα να παρουσιάσω την προσωπική μου εμπειρία πρακτικής άσκησης στον φορέα που μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω, καθώς και σχολιασμούς και σκέψεις σχετικά με τον θεσμό της πρακτικής άσκησης επάνω στο «δικό μας» τομέα, τον τομέα της Μετάφρασης και οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή. Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι η προσθήκη μιας ακόμη εμπειρίας, όσον αφορά τις πρακτικές ασκήσεις που διενεργούνται μέσω του ΠΜΣ και η ολοκλήρωση των σπουδών μου μέσω αυτής για την απόκτηση του πτυχίου του μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμη της Μετάφρασης».

The current master thesis is the report of the internship I chose to carry out during my postgraduate studies in the Postgraduate Program, "Science of Translation", of the Department of Foreign Languages, Translation and Interpreting of the Ionian University. The internship is one of the three options offered to students by the Program, among which is the thesis research project, as well as translation or subtitling or dubbing or audio description or voice-over. The internship was my first choice from the beginning of my studies, because I have always been interested in real contact with the translation industry, as well as my personal integration in the working industry in general. Through this report I would like to present my personal internship experience I was given the opportunity to carry out at a professional company, as well as comments and thoughts on the institution of internships upon "our" field, the field of Translation and everything related to it. The purpose of this thesis is to add one more experience, in terms of the internships conducted through the Postgraduate Program of the Ionian University and to complete my studies through it, by obtaining the degree on the Science of Translation.
Internship Report for NLG - Next Level Globalization (A Welocalize Company)
Keywords: πρακτική άσκηση, έκθεση, φορέας, ασκούμενος, προσωπική εμπειρία, μεταφραστική εταιρεία; internship, report, institution, trainee, personal experience, translation company