Η έννοια της μεταφοράς στη συνύπαρξη πραγματικού και ψηφιακού χώρου - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας στηρίζεται στη διερεύνηση της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού χώρου, δρώντας σε αυτόν, ως κύριος άξονας της αφήγησης ο άνθρωπος. Αντικείμενο μελέτης αποτελεί η έννοια της μεταφοράς στη συνύπαρξη της εμπειρίας ως αφήγηση και της εμπειρίας του παρόντος ως γεγονός επιτέλεσης. Ως πεδίο έρευνας ορίζεται η συνθήκη που δημιουργείται στο περιβάλλον μίας χωρικής εγκατάστασης με διττό ρόλο, μέσω της θέασης/παρατήρησης και της διάδρασης. Η μετουσίωση της πραγματικής συνθήκης στον ψηφιακό, μη βιωμένο χώρο τίθεται ως το ερευνητικό ερώτημα της εργασίας. Μέσα από τα πεδία της φιλοσοφίας, της θεωρίας των μέσων, της τέχνης, της τεχνολογίας, καθώς και της ψυχαναλυτικής θεωρίας, προσεγγίζεται το αντικείμενο της μελέτης και κατ' επέκταση τα υπό εξέταση στοιχεία. Μέρος της μεθοδολογίας που θα λειτουργήσει ως παράδειγμα στην έρευνα αποτελεί η συρραφή εικόνων και ήχων ιστόρησης, αφήγησης, περιγραφής, η βιντεοπροβολή αυτών, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας διαδραστικής εγκατάστασης, ως εργαλείο παρατήρησης και έρευνας.

The framework of the research work is based on the investigation of the relationship that develops between digital and real space, acting in it, as the main axis of the narrative, the human being. The object of study is the concept of metaphor to the coexistence of experience as a narrative and of the experience of the present as a fact of performance. The field of research is defined as the condition created in the environment of a spatial installation with a dual role, through observation / interaction. The denaturation of the real condition in the digital, unexperienced space is raised as the research question of the work. Through the fields of philosophy, media theory, art, technology, as well as psychoanalytic theory, the object of study and consequently the elements under examination are approached. Part of the methodology that will serve as an example in the research is the stitching of images and sounds of story, narration, description, video projection of them, in combination with the creation of an interactive installation, as a tool of observation and research.
The metaphor to the coexistence of real and digital space
Keywords: μεταφορά, μετάβαση, όριο, πλαίσιο, μέσα-έξω, φυσικός-ψηφιακός χώρος; metaphor, transition, limit, frame, inside-outside, real-digital space