Δημιουργία Παιχνιδιού Ακουστικώς Επαυξημένης Πραγματικότητας με Σκοπό τη Περιήγηση στη Πολιτισμική Κληρονομιά της Κέρκυρας. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Τα παιχνίδια Ακουστικώς Επαυξημένης Πραγματικότητας αναπτύσσονται ραγδαία σε δημοτικότητα και τεχνολογικό επίπεδο, προσφέροντας μια νέα διάσταση ψυχαγωγίας και προσβασιμότητας στους παίκτες μέσω του εμπλουτισμού του πραγματικού κόσμου με εικονική ηχητική πληροφορία. Το Mystic Isle: in search of the golden lyre είναι αντιπροσωπευτικό αυτής της κατηγορίας παιχνιδιών και εστιάζει στη περιήγηση στη πολιτισμική κληρονομιά της Κέρκυρας. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τη τεχνολογία γεωτοποθεσίας από τα κινητά τηλέφωνα των παικτών ώστε να ενεργοποιεί το κατάλληλο ηχητικό ερέθισμα μέσα σε ένα προκαθορισμένο μονοπάτι με σημεία ενδιαφέροντος ιστορικής σημασίας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες αλληλεπιδρούν με σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, οι οποίες τους παρέχουν διάφορες πληροφορίες για τους εαυτούς τους, για την εξέλιξη της ιστορίας αλλά και για τα ιστορικά μνημεία. Για την ενεργοποίηση των ηχητικών γεγονότων, οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται όχι μόνο σε συγκεκριμένους τόπους, αλλά και σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Έτσι, η συνηθισμένη πρακτική της Ακουστικώς Επαυξημένης Πραγματικότητας που χρησιμοποιεί το χώρο ως στοιχείο του παιχνιδιού, συνδυάζεται με μια καινοτόμο προσέγγιση που περιλαμβάνει επίσης τον χρόνο ως καθοριστικό παράγοντα. Το ηχητικό περιεχόμενο πλαισιώνεται από ένα μεσαιωνικό περιβάλλον με στοιχεία φαντασίας. Μέσα από την ηχητική αλληλεπίδραση με ένα πλούσιο ηχητικό υλικό σε συνδυασμό με ιδιαίτερες και καινοτόμες ηχητικές μηχανικές, το Mystic Isle προσφέρει μια πρωτόγνωρη και σύγχρονη διαδραστική εμπειρία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε εκπαιδευτικό και πολιτισμικό πλαίσιο γύρω από τη πόλη της Κέρκυρας.

Augmented Reality Audio Games are rapidly gaining popularity and technological advancement, offering a new dimension of entertainment and accessibility to players by enriching the real world with virtual auditory information. Mystic Isle: in search of the golden lyre is representative of this category, focusing on exploring the cultural heritage of Corfu. The game utilizes geolocation technology from players' mobile phones to trigger appropriate auditory stimuli along a predefined path of historical points of interest (POIs). Throughout the game, players interact with significant historical figures who provide various insights into the unfolding narrative intertwined with information on themselves and historical landmarks. To witness the audio events players need to be not only in specific places, but also at specific times. Thus, the common audio augmented reality practice of utilizing space as a gameplay element is combined with a novel approach of including time as a decisive factor as well. Last, the general audio content is framed within a medieval environment with elements of fantasy. Through auditory interaction with sound materials combined with unique and innovative sound mechanics, Mystic Isle offers an unprecedented and contemporary interactive experience that could be utilized in an educational and cultural context surrounding the city of Corfu.
Creating an Augmented Reality Audio Game for Exploring the Cultural Heritage of Corfu.
Keywords: ηχητικό παιχνίδι, ακουστικώς επαυξημένη πραγματικότητα, επαυξημένη πραγματικότητα, πολιτισμική κληρονομιά, γεωτοποθεσία, ηχητική αλληλεπίδραση, εκπαιδευτικό παιχνίδι, κόσμος του φανταστικού, ηχητικός σχεδιασμός.; audio game, audio augmented reality, augmented reality, cultural heritage, geolocation, audio interaction, educational game, fantasy world, sound design.