«Μουσική στην εποχή του 3ου Ράιχ : Μια Σχέση Μουσικής και Ιδεολογίας» - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η παρούσα πτυχιακήεργασία με τίτλο «Μουσική στην εποχή του 3ου Ράιχ : Μια Σχέση Μουσικήςκαι Ιδεολογίας», εκπονήθηκεστα πλαίσια του μαθήματος«Πτυχιακό2» στο τμήμα ΜουσικώνΣπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.Το θέμα του ναζισμού α νκαι πολυσυζητημένο στις μέρες μας, δεν παύει να προκαλεί ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Πάντα υπάρχει μία πλευρά που δεν έχειαναλυθεί εκτενώς, ενώ το σύνολο της ενασχόλησης με το ναζιστικό καθεστώς πάντασαγηνεύει με το μέγεθος της έκτασής του. Βασική αιτία για την επιλογή μου να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσαν, οι προηγούμενες ακαδημαϊκές μου σπουδές,το προσωπικό μου ενδιαφέρον για τη σχέση και αλληλεπίδραση που συνδέει τις έννοιες πολιτική- ιδεολογία και μουσική, καθώς και η παρότρυνση και πρόταση της επιβλέπουσας μου καθηγήτριαςκ. Σιώψη Αναστασίας, στην οποία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την συνεργασία μαςκαθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου,καθώς και για την καθοδήγησή τηςστην διάρκεια εκπόνησης της εργασίας.Με δεδομένο τον όγκο πληροφοριών και πηγών σχετικά με το ζήτημα, τοαποτέλεσμα πάντα θα κρίνεται ανεπαρκές και η προσπάθεια υπέρ του δέοντος φιλόδοξη.
Keywords: Μουσική και Ιδεολογία, Ναζισμός και Μουσική