Μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά αποσπάσματος του άρθρου «Οι τρέχουσες προκλήσεις για το εταιρικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και κανονισμούς της ΕΕ» και σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία συνίσταται στη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά ενός αποσπάσματος του άρθρου με τίτλο «The Current Challenges for EU Company and Financial Law and Regulation» των Alexia Autenne, Yuri Biondi, Georges Cavalier, Andra Cotiga-Raccah, Peter Doralt, Colin Haslam, Hana Horak, Corrado Malberti, Denis Philippe, Konstantinos Sergakis and Jessica Schmidt που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Accounting, Economics, and Law: A Convivium». Τη μετάφραση συνοδεύει ένα σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας και των κύριων προκλήσεων που αντιμετωπίστηκαν. Αρχικά παρατίθεται το πρωτότυπο κείμενο και μετέπειτα η μετάφρασή του στα ελληνικά. Ακολουθεί η κειμενική ανάλυση και τα επιμέρους σχόλια, όπου πραγματοποιείται η ανάλυση των μεταφραστικών προβλημάτων που αναδύθηκαν. Τέλος, ακολουθεί ένας σύντομος επίλογος, το γλωσσάρι, και οι βιβλιογραφικές αναφορές.

The present BA dissertation consists of the translation from English into Greek of an extract from an article entitled "The Current Challenges for EU Company and Financial Law and Regulation" by Alexia Autenne, Yuri Biondi, Georges Cavalier, Andra Cotiga-Raccah, Peter Doralt, Colin Haslam, Hana Horak, Corrado Malberti, Denis Philippe, Konstantinos Sergakis and Jessica Schmidt and published in the Journal "Accounting, Economics, and Law: a convivium". The translation is accompanied by a commentary on the translation process and the main challenges encountered. First, the original text is presented followed by the translation into Greek. A textual analysis and a commentary of the translation problems that emerged supplement the translation. Finally, a conclusion, a glossary, and a list of references complete the dissertation.
Translation from English into Greek of an excerpt from the article "The Current Challenges for EU Company and Financial Law and Regulation" and commentary of the translation process
Keywords: μετάφραση, σχολιασμός, ΕΕ, εταιρικό και οικονομικό δίκαιο, θεωρία της μετάφρασης; translation, commentary, EU, Company and Financial Law, translation theory