Peer-to-peer συναλλαγές μέσω της τεχνολογίας Blockchain - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η εξέταση των εφαρμογών Peer-to-peer lending που κάνουν χρήση της τεχνολογίας του Blockchain. Έχοντας γνώση το πως λειτουργεί το κρυπτονόμισμα Bitcoin και οι ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες peer-to-peer lending, επιχειρήθηκε η δημιουργία μιας αποκεντρωμένης κατανεμημένης εφαρμογής η οποία θα προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα συναλλαγών τόσο κρυπτονομισματικών, όσο και χρηματικών μέσω του πρωτοκόλλου ISO 20022. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται σε εξατομικευμένα ανεπτυγμένο ιδιωτικό δίκτυο Blockchain.
Keywords: Peer-to-peer συναλλαγές, Blockchain, έξυπνα συμβόλαια, κρυπτονομίσματα, ISO 20022, smart contracts