Πλάτων: Η ζωή και το έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου. Οι βασικές ιδέες του έργου του: Πολιτεία. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην εργασία αυτή αποτυπώνεται ο βίος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα, ο οποίος υπήρξε αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία της φιλοσοφίας. Αναφέρονται οι επιρροές και τα ερείσματα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φιλοσοφικής και διδακτικής του πορείας. Ακόμη σημειώνονται τα κυριότερα έργα του και παρατίθεται αναλυτική περιγραφή των βασικότερων ιδεών του περίφημου έργου του "Πολιτεία", το οποίο αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο από τους διαλόγους του. Αναμφίβολα επηρέασε τη συγγραφή έργων που αναφέρονται στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη μέχρι και το συλλογικό έργο επιφανών επιστημόνων, συγγραφέων και άλλων του 20ού και 21ου αιώνα.

On this project it will be presented the life of the ancient Greek philosopher Plato, who was undoubtedly one of the most important personalities in the history of philosophy. The influences and beliefs contributed to the formation of his philosophical and didactic course. Moreover, his main works and a detailed description of the main ideas of his famous work “The Republic” (Greek: Πολιτεία, translit. Politeia; Latin: De Republica) are noted, with the last one be perhaps the most important of his dialogues. Undoubtedly it influenced the writing of works from Ancient Greece, Ancient Rome to the collective work of eminent scientists, writers and others of the 20th and 21st centuries.
The life of the ancient Greek philosopher Plato, a detailed description of the main ideas of his work “Politia”
Keywords: Πλάτων, Έλληνας φιλόσοφος, αρχαία Ελλάδα, αρχαία Αθήνα, Πολιτεία, πολιτεύματα, κοινωνική ιεραρχία.; Plato, Greek philosopher, ancient Greece, ancient Athens, Politia.