Μετάφραση και σχολιασμός αποσπάσματος του βιβλίου «Linguistics and the Third Reich: Mother-Tongue Fascism, Race and the Science of Language (Routledge Studies in the History of Linguistics)» του Κρίστοφερ Χάτεν - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί τη μετάφραση και τον σχολιασμό ενός αποσπάσματος του βιβλίου «Linguistics and the Third Reich: Mother-Tongue Fascism, Race and the Science of Language (Routledge Studies in the History of Linguistics)» του Κρίστοφερ Χάτον. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει μια διορατική περιγραφή της ακαδημαϊκής πολιτικής της ναζιστικής εποχής και αναλύει το έργο επιλεγμένων γλωσσολόγων, συμπεριλαμβανομένων των Τζοστ Τρίερ και Λέο Βάισμπεργκερ. Ο Χάτον τοποθετεί τη ναζιστική γλωσσολογία μέσα στην πολιτική του κράτους του Χίτλερ και στην ιστορία της σύγχρονης γλωσσολογίας. Τη μετάφραση του αποσπάσματος ακολουθεί ο μεταφραστικός σχολιασμός σχετικά με τη μετάφραση, τη μεταφραστική διαδικασία και τους προβληματισμούς.
Keywords: μετάφραση, απόσπασμα βιβλίου, σχολιασμός, γλωσσολογία