Μελέτη σκοπιμότητας για την Ίδρυσης πρότυπης δομής φιλοξενίας και έρευνας , για ασθενείς με νευροεκφυλιστικές ασθένειες - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το παρόν επιχειρηματικό πλάνο μελετά την ίδρυση πρότυπης μονάδας έρευνας και φιλοξενίας ατόμων με νευροεκφυλιστικές ασθένειες στην Κέρκυρα Η υπό σύσταση μονάδα θα εξειδικεύεται στην φιλοξενία ασθενών με Alzheimer και λοιπές μορφές άνοιας και θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαμονής , εστίασης , νοσηλείας, ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας . Εντός της δομής θα δημιουργηθεί παράρτημα του τμήματος βιοπληροφορικής και ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου , με σκοπό την εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία και την συμβολή στην ερευνά μέσω της συλλογής βιοιατρικών δεδομένων από τους ασθενείς , επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, εξαγωγής και διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων που θα αφορούν μοντέλα προβλέψεων και έγκαιρης διάγνωσης ατόμων που έχουν υψηλές πιθανότητες να νοσήσουν από άνοια .
Keywords: βιοπληροφορική, αλτσχάιμερ, Άνοια, ιατρικός τουρισμός