Μετατροπή Κλασικών Παιχνιδιών σε HTML - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η εργασία ασχολείται με τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας όπου οι παίκτες μπορούν να παίξουν κλασικά παιχνίδια από τον περιηγητή τους σε υπολογιστές αλλά και φορητές συσκευές. Αποτελείται από βιβλιογραφικό και θεωρητικό κομμάτι για την δημιουργία μιας διεπαφής χρήστη και την ιστορία των κλασικών παιχνιδιών, από ανάπτυξη λογισμικού αναλύοντας τους αλγόριθμους και λειτουργίες που δημιουργήθηκαν για την πλατφόρμα, καθώς και πειραματική έρευνα για την απόδοση της πλατφόρμας σε χαμηλές ταχύτητες δικτύου και ερωτηματολόγιο για την συλλογή απόψεων των παικτών. Αυτή η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη από όλους και προσφέρει ψυχαγωγία με έναν γρήγορο ρυθμό χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες σύνδεσης χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και εργαλεία. Ο χρήστης μπορεί να παίξει τρία διαφορετικά παιχνίδια. Μία παραλλαγή της τρίλιζας, Σκορ-4 και ένα παιχνίδι μνήμης. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πρωταθλημάτων για πολλούς παίκτες αλλά και παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Ο χρήστης μπορεί να βρει διαθέσιμους παίκτες και να συνομιλήσει μαζί τους για να βρει τον αντίπαλο του. Το πείραμα που διεξήχθη για να ελεγχθεί η ανταπόκριση της πλατφόρμας σε χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου έδειξε ότι η πλατφόρμα χρειάζεται τουλάχιστον μια ταχύτητα 3G για μια ικανοποιητική και ομαλή εμπειρία. Το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι χρήστες επικεντρώθηκε στην κατανόηση και την αρέσκεια της διεπαφής της πλατφόρμας με αρκετά θετικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν βοήθησαν στη βελτίωση της πλατφόρμας και στη δημιουργία νέων ιδεών για το μέλλον.

The main topic of this thesis is the creation of an online platform where players can play classic games from their internet browser on computers as well as mobile devices. It comprises a bibliographic and theoretical section on the creation of a user interface and the history of classic games, the analysis of the algorithms and functions created for the platform, and a experimental research on the platform's performance at low connection speeds and a questionnaire to collect players' opinions. This platform is accessible to everyone and offers fast-paced entertainment without complex login processes while using modern technologies and tools. The user can play three different games: a variation of tic-tac-toe, connect-4, and a memory game. There is an option to create tournaments of up to six players or just a one versus one game. Users can find opponents online and chat with them. The conducted experiment to test the platform's response to low internet speeds showed that the platform needs at least a 3G speed for a smooth experience. The questionnaire focused on the understanding and liking of the platform's user interface, with quite positive results. The information gathered helped to improve the platform and generate new ideas for the future.
Keywords: Διαδικτυακή πλατφόρμα, Κλασικά παιχνίδια, Διεπαφή χρήστη, Ταχύτητα Διαδικτύου, Διαδικτυακά παιχνίδια; Web Application, Classic Games, User Interface, Network Speed, Online Games