Τα νομισματικά μουσεία της Ελλάδας και οι ιστότοποί τους. περιγραφή, σχολιασμός, προοπτική - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το θέμα της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι: «Τα νομισματικά μουσεία της Ελλάδας και οι ιστότοποί τους: περιγραφή, σχολιασμός, προοπτική» και αναλύεται ως εξής: Αρχικά στην εισαγωγή παρουσιάζεται το προοίμιο της διπλωματικής, ο σκοπός της, τα ερευνητικά της ερωτήματα, η μεθοδολογία και η δομή της. Στο 1ο κεφάλαιο, «Νομισματολογία», καταγράφονται γενικά στοιχεία, η ιστορία του χρήματος, η ιστορία της νομισματικής, η σύγχρονη νομισματική, η συλλογή νομισμάτων (κίνητρα, τύποι συλλεκτών, θέματα συλλογών νομισμάτων), η διαβάθμιση νομισμάτων (συστήματα βαθμολόγησης) και οι υπηρεσίες πιστοποίησης. Στο 2ο κεφάλαιο, «Χαρακτηριστικά και Τεχνολογίες Ιστότοπων Μουσείων», αναλύονται οι βασικές έννοιες, οι αλληλεπιδράσεις χρηστών με ιστότοπους μουσείων, οι κατηγορίες χρηστών στην πολιτιστική κληρονομιά, τα χαρακτηριστικά Ιστότοπων Μουσείων (παρουσίαση δημιουργικού περιεχομένου από χρήστες, προώθηση συλλογών και εκθεμάτων με CTA, προσέλκυση κοινού, λήψη παραπομπών από τοπικούς συνεργάτες, παρουσίαση της εμπειρίας για την αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων), τα χαρακτηριστικά / διάκριση ενός καλού ιστότοπου μουσείου (προωθήσεις εκθέσεων και συλλογών με απευθείας CTA, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, Περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει το κοινό-στόχο, Παρουσίαση της μουσειακής εμπειρίας, Δυνατότητα επίσκεψης από κινητό, Συνδυασμός δημιουργικότητας και κοινής λογικής), οι τεχνολογικές καινοτομίες σε Μουσεία, η χαρτογράφηση προβολής σε μεγάλους και μικρούς χώρους, η επίδραση της τεχνολογίας Binaural στο επίπεδο του ήχου, διατήρηση και αναπαραγωγή ευαίσθητων αντικείμενων μέσω «Digital twins», ανέπαφες πληρωμές, η επίδραση των ολογραφικών οθονών στα γραφικά, εφαρμογές ξενάγησης, το VR ως πύλη σε εικονικά μουσεία, η τεχνολογία ροής επισκεπτών διευκολύνει την επίσκεψη). Στο 3ο κεφάλαιο, «Ιστότοποι Νομισματικών Μουσείων ανά τον κόσμο», παρουσιάζονται οι ιστότοποι του Βασιλικού Νομισματοκοπείου Μεγάλης Βρετανίας, της Αμερικανικής Νομισματικής Εταιρείας MANTIS / Υπηρεσία Ενοποίησης Νομισματικών Τεχνολογιών και του Αυστραλιανού Κέντρου Αρχαίων Νομισματικών Μελετών. Στο 4ο κεφάλαιο, «Ιστότοποι Νομισματικών Μουσείων Ελλάδας», παρουσιάζονται οι ιστότοποι του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης και του Μουσείου Γραμμοφώνων και Νομισμάτων. Στο 5ο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα γενικά συμπεράσματα της διπλωματικής.

The subject of this thesis is: "The numismatic museums of Greece and their websites: description, commentary, perspective" and is analyzed as follows: Initially, the introduction presents the preamble of diplomacy, its purpose, its research questions, its methodology and its structure. Chapter 1, Numismatics, covers general information, the history of money, the history of numismatics, modern numismatics, coin collecting (motivations, types of collectors, coin collecting themes), coin grading (grading systems) and services certification. Chapter 2, "Museum Website Features and Technologies", analyzes key concepts, user interactions with museum websites, categories of users in cultural heritage, features of Museum Websites (presentation of creative content by users, promotion of collections and exhibits with CTAs, attraction audience, getting referrals from local partners, presenting the experience to increase ticket sales), the features / distinction of a good museum website (promotions of exhibitions and collections with direct CTAs, user-generated content, Content that reflects the target audience, Presentation of the museum experience, Mobile visitability, Combining creativity and common sense), technological innovations in Museums, projection mapping in large and small spaces, the effect of Binaural technology on the sound level , preservation and reproduction of sensitive objects through "Digital twins", contactless payments, the effect of holographic screens on graphics, guided tours, VR as a gateway to virtual museums, visitor flow technology makes visiting easier). In chapter 3, "Numism Museum Websites Around the World", the websites of the Royal Mint of Great Britain, the American Numismatic Society MANTIS / Numismatic Technology Integration Service and the Australian Center for Ancient Numismatic Studies are presented In the 4th chapter, "Websites of Numismatic Museums of Greece", the websites of the Numismatic Museum of Athens, the Museum of Banknotes of the Ionian Bank and the Museum of Gramophones and Coins are presented. The 5th and last chapter presents the general conclusions of the thesis
Keywords: Νομισματικά, μουσεία, Ελλάδα; nomismatic, museum, Greece